Za pripremu ove neobične salate trebat će vam manje od 15 minuta, a zatim ćete uživati u genijalnim, osvježavajućim ljetnim okusima.
Naoko nespojive namirnice na vaš će stol donijeti genijalnu kombinaciju okusa. Osvježavajuća i slatka lubenica na divan će se način spojiti s feta sirom, dok će rukola na sjajan način upotpuniti salatu.
Dodajte i malo kiseline iz limuna, pa i žličicu maslinovog ulja, a zatim salatu poslužite uz mesne i riblje delicije ili kao osvježavajuće predjelo.
Potrebno vam je:
- 2 žlice sjemenki suncokreta
- 800 g lubenice
- 180 g feta sira
- 3 šake rukole
- 2 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice nasjeckanog origana
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Sjemenke suncokreta na suho pržite 2 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju.
- U velikoj posudi za serviranje lagano izmiješajte na kockice lubenicu i feta sir te listove rukole.
- U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i nasjeckani origano i začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom, vodeći pri tom računa da je feta sir već slan.
- Prelijte dressing preko salate i dobro izmiješajte
- Pospite preprženim sjemenkama suncokreta i poslužite.
Dobar tek!