gastro postao
Nakon poznate kombinacije jagoda i špinata o kojoj smo pisali prošlog mjeseca, danas vam donosimo recept s najpopularnijim voćem ljeta – lubenicom.
Ako planirate roštiljati, a u hladnjaku imate lubenicu, svakako razmislite o tome da je poslužite uz meso. Ovo je kombinacija koju bi bilo šteta propustiti tijekom dugih vrućih dana jer garantirano osvježava, a priprema traje desetak minuta.
Sastojci:
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 žlice vinskog octa
- ½ žličice soli
- 400 g lubenice
- 150 g svježeg krastavca
- Polovica manjeg crvenog luka
- Šaka metvice
- 150 g razmrvljenog feta sira
Priprema:
- Očistite lubenicu od koštica i narežite je na male kockice.
- Očistite i sitno nasjeckajte crveni luk.
- Ogulite krastavac i narežite ga na kockice.
- U zasebnoj posudici pomiješajte maslinovo ulje, ocat i sol.
- U posudi za serviranje pomiješajte sve ostale sastojke, izuzev metvice, i prelijte ih dressingom.
- Nasjeckanu metvicu dodajte neposredno prije posluživanja, a salatu dotad držite u hladnjaku.
Uživajte u osvježavajućoj ljetnoj kombinaciji!