gastro postao
                                            
                                        
                                    Nakon poznate kombinacije jagoda i špinata o kojoj smo  pisali prošlog mjeseca, danas vam donosimo recept s najpopularnijim voćem ljeta – lubenicom.
                                
                                
                                    
                                
                                Ako planirate roštiljati, a u hladnjaku imate lubenicu, svakako razmislite o tome da je poslužite uz meso. Ovo je kombinacija koju bi bilo šteta propustiti tijekom dugih vrućih dana jer garantirano osvježava, a priprema traje desetak minuta.
Sastojci:
- 50 ml maslinovog ulja
 - 2 žlice vinskog octa
 - ½ žličice soli
 - 400 g lubenice
 - 150 g svježeg krastavca
 - Polovica manjeg crvenog luka
 - Šaka metvice
 - 150 g razmrvljenog feta sira
 
Priprema:
- Očistite lubenicu od koštica i narežite je na male kockice.
 - Očistite i sitno nasjeckajte crveni luk.
 - Ogulite krastavac i narežite ga na kockice.
 - U zasebnoj posudici pomiješajte maslinovo ulje, ocat i sol.
 - U posudi za serviranje pomiješajte sve ostale sastojke, izuzev metvice, i prelijte ih dressingom.
 - Nasjeckanu metvicu dodajte neposredno prije posluživanja, a salatu dotad držite u hladnjaku.
 
Uživajte u osvježavajućoj ljetnoj kombinaciji!