Brza blagdanska gnijezda s višnjama

Thinkstock
Uz domaća čokoladna jaja, pincu, kuglofe, orahnjače i makovnjače, neka na vašem blagdanskom stolu budu i ova brza gnijezda s višnjama.
Vidi originalni članak

Od svih su slastica s uskrsnom tematikom ova gnijezda definitivno najbrže gotova, a okusom mogu konkurirati klasicima. 

Želimo vam slatke blagdane!

 

Iskoristite ostatke Kroasani i višnje u složencu popularnog chefa

 

Sastojci:

  • 1 omot lisnatog tijesta
  • 4 žumanjka
  • 2 cijela jaja
  • 10 dag šećera
  • 2 Dr. Oetker vanilin šećera
  • 5 dl mlijeka
  • 3 žlica višanja
  • 3 žlica soka iz kompota višanja
  • 2 dl slatkog vrhnja

Priprema

  1. Lisnato tijesto razvaljajte i izrežite pravokutno te stavite u pleh za muffine. Pecite otprilike 20 minuta na 180 stupnjeva.
  2. Mlijeko stavite zakuhati. U međuvremenu žumanjke, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte. Kada mlijeko zakuha dodajte smjesu i miješajte dok ne zavri. Pustite da se ohladi. Napravite šlag i dodajte ga u ohlađenu smjesu!
  3. Višnje i njihov sok zakuhajte i dodajte malo šećera (2-3 žlice) i izmiksajte sa štapnim mikserom na kratko (po želji možete dodati pola žlice gustina radi gustoće).
  4. Lisnato tijesto napunite kremom i prelijte umakom od višanja!

 

Posjeti Gastro.hr