gastro postao
Uz domaća čokoladna jaja, pincu, kuglofe, orahnjače i makovnjače, neka na vašem blagdanskom stolu budu i ova brza gnijezda s višnjama.
Od svih su slastica s uskrsnom tematikom ova gnijezda definitivno najbrže gotova, a okusom mogu konkurirati klasicima.
Želimo vam slatke blagdane!
Sastojci:
- 1 omot lisnatog tijesta
- 4 žumanjka
- 2 cijela jaja
- 10 dag šećera
- 2 Dr. Oetker vanilin šećera
- 5 dl mlijeka
- 3 žlica višanja
- 3 žlica soka iz kompota višanja
- 2 dl slatkog vrhnja
Priprema
- Lisnato tijesto razvaljajte i izrežite pravokutno te stavite u pleh za muffine. Pecite otprilike 20 minuta na 180 stupnjeva.
- Mlijeko stavite zakuhati. U međuvremenu žumanjke, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte. Kada mlijeko zakuha dodajte smjesu i miješajte dok ne zavri. Pustite da se ohladi. Napravite šlag i dodajte ga u ohlađenu smjesu!
- Višnje i njihov sok zakuhajte i dodajte malo šećera (2-3 žlice) i izmiksajte sa štapnim mikserom na kratko (po želji možete dodati pola žlice gustina radi gustoće).
- Lisnato tijesto napunite kremom i prelijte umakom od višanja!