Marinirana bijela riba

Nagovorili smo ekipu iz splitskog olive oil bara Uje da s nama podijeli još jedan recept
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 24

Potrebno vam je

  • 800 g bijela riba
  • 350 g luk ,crveni
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 2 dl crno vino
  • 0.50 dl aceto balsamico
  • 4 kapi prošek
  • 1 žlica med, vrcani
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Ribu očistite i skuhajte u običnom ribljem temeljcu.
  2. Na maslinovu ulju pirjajte luk izrezan na polumjesece dok ne postakli. Podlijte vinom, acetom, začinite solju i paprom te dodajte lovor, ružmarin i majčinu dušicu.
  3. Pustite sve da kuha na laganoj vatri dok luk ne poprimi tamno crvenu boju od vina.
  4. Pred sam kraj dodajte nekoliko kapi prošeka i žličicu meda (po želji može i nekoliko kapi limunova soka).
  5. Skuhanu ribu prelijte dobivenom marinadom. Pustite da sve odleži preko noći u hladnjaku i onda je spremno za jelo.
Posjeti Gastro.hr