Maslačkovo vino

Provjerite zašto je maslačak mnogo više od korova
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 45

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 222

Potrebno vam je

  • 8 l voda
  • 1000 g maslačak
  • 2500 g šećer, kristal
  • 2 kom limun
  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 20 g kvasac, svježi
  • 1 šaka grožđice

Priprema

  1. Cvjetove maslačka prelijte vrelom vodom, poklopite i ostavite da odstoje 24 sata. ocijedite pa dodajte sok i kore limuna i (neprskane) naranče te šećer. Kuhajte deset minuta, procijedite, ohladite i umiješajte razmrvljeni kvasac. Ostavite u loncu dok se ne pojave mjehurići, ulijte u boce i začepite zatvaračima od mekoga bijelog papira koji propuštaju plinove.
  2. Pričekajte nekoliko tjedana da prestane fermentirati, u svaku staklenku stavite malo grožđica i zatvorite prokuhanim zatvaračem. Vino je pitko nakon šest mjeseci.
Posjeti Gastro.hr