gastro postao
Provjerite zašto je maslačak mnogo više od korova
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 45
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 222
Potrebno vam je
- 8 l voda
- 1000 g maslačak
- 2500 g šećer, kristal
- 2 kom limun
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 20 g kvasac, svježi
- 1 šaka grožđice
Priprema
- Cvjetove maslačka prelijte vrelom vodom, poklopite i ostavite da odstoje 24 sata. ocijedite pa dodajte sok i kore limuna i (neprskane) naranče te šećer. Kuhajte deset minuta, procijedite, ohladite i umiješajte razmrvljeni kvasac. Ostavite u loncu dok se ne pojave mjehurići, ulijte u boce i začepite zatvaračima od mekoga bijelog papira koji propuštaju plinove.
- Pričekajte nekoliko tjedana da prestane fermentirati, u svaku staklenku stavite malo grožđica i zatvorite prokuhanim zatvaračem. Vino je pitko nakon šest mjeseci.