Meksička pizza

Shutterstock
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 400 g grah, šareni
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 0.50 šalica gouda punomasni
  • 75 g rukola
  • čili papričica
  • 130 g nemasni (niskomasni) jogurt
  • 300 g tijesto za pizzu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Stavite lim za pečenje u pećnici na pet minuta da se ugrije.
  2. Rasporedite rajčicu, grah, papriku, tikvice i sir po tijestu. Popaprite.
  3. Pecite deset minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju te dok se sir ne otopi.
  4. Nakon pečenja dodajte rukolu i feferone, odnosno čili papričicu, ako volite ljuto.
Posjeti Gastro.hr