Meksička salata: Karamba i Karambita!

Thinkstock
Posljednjih godina meksička salata je na velika vrata ušla u naše domove, te je mnogi pripremaju prema vlastitom ukusu i preferencijama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1568

Potrebno vam je

  • 1 kom crvena paprika
  • 0.30 šalica luk ,crveni
  • 250 g salata, zelena
  • 125 g mrkva, crvena
  • 250 g kupus glavati, crveni
  • 1 šalica sir podravec
  • 800 g grah,crveni
  • 0.50 šalica majoneza
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 2 žlica ljuta paprika
  • 1 kom avokado (mesnati dio)
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 150 g čips

Priprema

  1. U veliku posudu najprije dodajte nareznu papriku pa luk, salatu, mrkvu, kupus, sir i grah iz konzerve. Pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje i ljutu papričicu te time zalijte salatu.
  2. Prelijte je maslinovim uljem. Poklopite i ostavite da stoji osam sati. Prije posluživanja pospite natrganim čipsom i narezanim avokadom. Sve dobro promiješajte pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr