gastro postao
Posljednjih godina meksička salata je na velika vrata ušla u naše domove, te je mnogi pripremaju prema vlastitom ukusu i preferencijama
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1568
Potrebno vam je
- 1 kom crvena paprika
- 0.30 šalica luk ,crveni
- 250 g salata, zelena
- 125 g mrkva, crvena
- 250 g kupus glavati, crveni
- 1 šalica sir podravec
- 800 g grah,crveni
- 0.50 šalica majoneza
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
- 2 žlica ljuta paprika
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- 3 žlica ulje maslinovo
- 150 g čips
Priprema
- U veliku posudu najprije dodajte nareznu papriku pa luk, salatu, mrkvu, kupus, sir i grah iz konzerve. Pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje i ljutu papričicu te time zalijte salatu.
- Prelijte je maslinovim uljem. Poklopite i ostavite da stoji osam sati. Prije posluživanja pospite natrganim čipsom i narezanim avokadom. Sve dobro promiješajte pa poslužite.
Izvor Skuhatćute