Mini tart s nektarinama

Nekoliko tartova u mini verziji bit će odličan desert za goste
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 686

Tijesto

  • 1 dl voda
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 170 g maslac, neslani

Nadjev

  • 4 kom nektarina
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 mala žlica pekmez od limuna

Priprema

  1. Pomiješajte brašno i sol, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte je u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. U zdjeli pomiješajte nektarine narezane na ploške sa šećerom i pekmezom od limuna.
  3. Tijesto razvaljajte na više malih krugova, dno na par mjesta izbockajte vilicom pa na tijesto posložite nektarine i podignite krajeve tijesta. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
Posjeti Gastro.hr