Miss Red!

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Biskvit

  • 5 kom bjelanjaka
  • 3 žlica šećera
  • 3 žlica ulja
  • 4 žlica mekog brašna
  • 1 kom praška za pecivo

Jogurt krema

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 2 kom vanilin šećera
  • 150 g šećera u prahu
  • 4 kom čvrsta jogurta
  • 2.50 kom želatine u prahu
  • 750 g jagoda
  • petit keksi

Priprema

  1. Biskvit: Bjelanjke izmutiti u snijeg. Dodati šećer, vaniliju i ulje te dobro umiješati. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i dodati u smjesu bjelanjaka. Lagano izmiješati lopaticom i sjediniti. U pleh s pek papirom izliti smjesu i izravnati. Peći na 180 °C oko 15 minuta.
  2. Jogurt krema: Namočite želatinu u 8 žlica vode i ostaviti da nabubur. Izraditi slatko vrhnje u šlag. Dodati vanilin šećer, jogurt i šećer u prahu. Dobro sjediniti. Zagrijati želatinu i dodati je u smjesu. Dok dodajete konstantno miksajte da se sve sjedini. Pola kreme preliti na biskvit i izravnati. Posložite jagode po kremi te pokriti ih ostatkom kreme te posložite na to petit kekse.
Posjeti Gastro.hr