gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Jednostavno
Biskvit
- 5 kom bjelanjaka
- 3 žlica šećera
- 3 žlica ulja
- 4 žlica mekog brašna
- 1 kom praška za pecivo
Jogurt krema
- 300 ml slatkog vrhnja
- 2 kom vanilin šećera
- 150 g šećera u prahu
- 4 kom čvrsta jogurta
- 2.50 kom želatine u prahu
- 750 g jagoda
- petit keksi
Priprema
- Biskvit: Bjelanjke izmutiti u snijeg. Dodati šećer, vaniliju i ulje te dobro umiješati. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i dodati u smjesu bjelanjaka. Lagano izmiješati lopaticom i sjediniti. U pleh s pek papirom izliti smjesu i izravnati. Peći na 180 °C oko 15 minuta.
- Jogurt krema: Namočite želatinu u 8 žlica vode i ostaviti da nabubur. Izraditi slatko vrhnje u šlag. Dodati vanilin šećer, jogurt i šećer u prahu. Dobro sjediniti. Zagrijati želatinu i dodati je u smjesu. Dok dodajete konstantno miksajte da se sve sjedini. Pola kreme preliti na biskvit i izravnati. Posložite jagode po kremi te pokriti ih ostatkom kreme te posložite na to petit kekse.