Mornarske praline

Pripremite čokoladne glazure s kokosom i rumom na mornarski
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 100

Potrebno vam je

  • 200 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 50 g maslac, slani
  • 100 g šećer, u prahu
  • 20 g vanilin šećer
  • 120 g kokos, suhi
  • 20 g zelatina
  • 3 žlica tamni rum
  • čokoladna glazura

Priprema

  1. Vrhnje prokuhajte, dodajte maslac, šećer u prahu i vanilin šećer.
  2. Maknite s vatre i dodajte želatinu. Miješajte dok se želatina ne otopi, dodajte ruma prema želji i kokos.
  3. Smjesu stavite u kalupe za praline. Masa je jako rijetka, ali će se stvrdnuti u hladnjaku.
  4. Ostavite preko noći u hladnjaku. Kad se stvrdnu, prelijte čokoladnom glazurom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr