gastro postao
Pripremite čokoladne glazure s kokosom i rumom na mornarski
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 100
Potrebno vam je
- 200 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 50 g maslac, slani
- 100 g šećer, u prahu
- 20 g vanilin šećer
- 120 g kokos, suhi
- 20 g zelatina
- 3 žlica tamni rum
- čokoladna glazura
Priprema
- Vrhnje prokuhajte, dodajte maslac, šećer u prahu i vanilin šećer.
- Maknite s vatre i dodajte želatinu. Miješajte dok se želatina ne otopi, dodajte ruma prema želji i kokos.
- Smjesu stavite u kalupe za praline. Masa je jako rijetka, ali će se stvrdnuti u hladnjaku.
- Ostavite preko noći u hladnjaku. Kad se stvrdnu, prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor Skuhatćute