Najbolja kombinacija: Lignje i krumpir iz pećnice

Getty Images
Ukusan ručak koji ostavlja čak i vrijeme za opuštanje - gotov je za čas!
Vidi originalni članak

Lignje i krumpir najbolja su kombinacija. Osim toga i jednostavno je za pripremu. Ubaciš ih u posudu za pečenje, dodajte češnjak i peršin, sve dobro zaliješ maslinovim uljem pa sve zajedno fino zapečeš. Dobro će doći i čaša bijelog vina, za jelo i za tebe.

Uživaj u aromatičnom ručku koji je gotov brže nego što možeš zamisliti - mljac!

 

Obara s nogu Morske radosti vikendom: Punjene lignje

 

Sastojci:

  • 1 kg liganja
  • 1 kg krumpira
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 150 ml bijelog vina
  • Peršin
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • papar

 

ručak za 5 Lignje na gusto s povrćem i kremastom palentom


Priprema:

  1. Lignje očistiti, a krumpir oguliti i narezati na željeni oblik.
  2. Ubaciti ih u posudu pa ih dobro začiniti solju, paprom i maslinovim uljem.
  3. Ubaciti i sitno sjeckani češnjak i peršin.
  4. Peći poklopljeno na 200 stupnjeva oko 20 minuta, a zatim otklopite.
  5. Dodati vino i peći još 20 minuta, dok krumpir ne dobije lijepu koricu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr