gastro postao
Ukusan ručak koji ostavlja čak i vrijeme za opuštanje - gotov je za čas!
Lignje i krumpir najbolja su kombinacija. Osim toga i jednostavno je za pripremu. Ubaciš ih u posudu za pečenje, dodajte češnjak i peršin, sve dobro zaliješ maslinovim uljem pa sve zajedno fino zapečeš. Dobro će doći i čaša bijelog vina, za jelo i za tebe.
Uživaj u aromatičnom ručku koji je gotov brže nego što možeš zamisliti - mljac!
Sastojci:
- 1 kg liganja
- 1 kg krumpira
- 5 režnjeva češnjaka
- 150 ml bijelog vina
- Peršin
- Maslinovo ulje
- Sol
- papar
Priprema:
- Lignje očistiti, a krumpir oguliti i narezati na željeni oblik.
- Ubaciti ih u posudu pa ih dobro začiniti solju, paprom i maslinovim uljem.
- Ubaciti i sitno sjeckani češnjak i peršin.
- Peći poklopljeno na 200 stupnjeva oko 20 minuta, a zatim otklopite.
- Dodati vino i peći još 20 minuta, dok krumpir ne dobije lijepu koricu.
Dobar tek!