Najbolji chef na svijetu ima recept za najsočniju piletinu

Instagram @dabizdiverxo Najbolji chef na svijetu Dabiz Muñoz ima recept za najsočniju piletinu
Najbolji chef na svijetu Dabiz Muñoz svoju obitelj osvaja jednostavnih, a finim receptima, kakve im priprema kod kuće. Takav je i njegov recept za najsočniju piletinu koju obožava njegova kćerkica Laia
Vidi originalni članak

Najbolji chef svijeta, Španjolac Dabiz Muñoz ne kreira samo jela visoke kuhinje kojima oduševljava razmažena nepca gurmana diljem svijeta, on je i brižni tata koji priprema jednostavnu i ukusnu hranu za svoju obitelj. Nedavno je tako podijelio svoj recept za najbolji tortu od sira ikad koji je posvetio svojoj supruzi Cristini, a sada i recept za sočnu piletinu koju obožava njegova kćerkica Laia.

Majstor kulinarske inovacije, 44-godišnji Muñoz, odlično se snalazi i u kuhanju domaćih jela. No i kod kuće primjenjuje trikove koje je naučio u kuhinji svojih restorana, kako bi i domaća jela bila što ukusnija.

 

spektakl! Torta od sira po receptu najboljeg chefa na svijetu!

 

Savjeti najboljeg chefa na svijetu

I zato donosimo njegove savjete za najsočniju piletinu kakvu Dabizova kćerkica jako, jako voli. Recept je vrlo jednostavan i svatko ga može pripremiti kod kuće.

Kako je njegova djevojčica još malena, chef Muñoz za nju je do sada radio domaće pileće burgere za koje je sam usitnjavao meso. I, iako je postigao ono što je želio – da jednogodišnja djevojčica svoj obrok lako prožvače i proguta, požalio se kako je meso u njegovim pilećim burgerima bilo pomalo suho.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dabiz Muñoz (@dabizdiverxo)

Recept za najsočniju piletinu slavnog chefa

To i jest razlog zašto je odlučio za malenu pripremiti takozvanu rusku piletinu. U videu na Instagramu, nakon što kuša svoje jelo, za koje otkriva da je jako ukusno i sočno, slavni chef govori: "Laia će poludjeti od sreće kad ovo kuša!".

A njegov trik je vrlo jednostavan. Chef Muñoz prvo nasjecka pileći zabatak, doda mu origano, muškatni oraščić i malo češnjaka u granulama, a potom doda i krušne mrvice (bez dodatka soli i šećera), namočene u zobenom mlijeku.

Na taj način pileće meso ostat će sočno. I postati poput nekog pahuljastog moussea koje ne treba niti žvakati. Jer se doslovce topi u ustima!

 

Dobro je znati Dabiz Muñoz, madridski 'enfant terrible', drugu godinu zaredom je najbolji kuhar na svijetu

 

Posjeti Gastro.hr