Recepti 22. prosinca 2023.

Torta od sira po receptu najboljeg chefa na svijetu!

Zapečena torta od sira
Zapečena torta od sira po receptu najboljeg chefa na svijetu foto: Instagram @elgoxo
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji chef na svijetu, Dabiz Muñoz, ovu je tortu ispekao u čast svojoj supruzi i svi su odmah poludjeli za njom. Torta je najbolja kombinacija američke i baskijske torte od sira i jednostavno se priprema

Ako još ne znaš koji će desert biti zvijezda tvog Božića i želiš napraviti nešto što nije dio naše tradicije, čime ćeš oduševiti svoje goste, svakako isprobaj ovaj sjajni cheesecake prema receptu najboljeg chefa na svijetu Dabiza Muñoza.

Recept je chef Muñoz, koji već treću godinu zaredom nosi titulu najboljeg chefa svijeta, pripremio u čast svojoj supruzi, poznatoj španjolskoj voditeljici Cristini Pedroche, a marljivi španjolski novinari čak su se dosjetili kako je ona prva, još prije 3 godine, objavila ovaj recept.đ

 | Author: PR Chef Dabiz Muñoz foto: PR

Svoju ljubav prema supruzi najbolji chef na svijetu često iskazuje kroz hranu, pa je tako nedavno, kako bi obilježio njezin 35. rođendan, chef Muñoz u svom restoranu El GoXo jedan meni nazvao po njoj. Menu Pedroche sadržavao je voditeljičina omiljena jela iz suprugova restorana.

A sada još malo o ovoj torti od sira – jako je kremasta te podsjeća na baskijsku tortu od sira (koja doduše nema podlogu od keksa, kao u američkim tortama od sira). Dakle, ova je torta od sira najslasniji spoj dvaju svjetova, a i vrlo je jednostavna i laka za pripremu. Glavni posao ionako odradi pećnica!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GoXO (@elgoxo)

Pedroche cheesecake

Sastojci:

  • 500 g krem sira
  • 250  slatkog vrhnja/vrhnja za šlag sa 35 % masnoće
  • 5 jaja
  • 100 g svježeg sira
  • 80 g parmezana
  • 200 g šećera
  • sol
  • 10 g brašna
  • krekeri (za bazu)
  • maslac (za bazu)

Postupak:

  1. Sve sastojke (osim keksa i maslaca za bazu te brašna) dodaj u zdjelu i dobro izmiksaj dok smjesa ne postane homogena.
  2. Dodaj brašno i ponovno miksaj dok se brašno dobro ne rasporedi.
  3. Zdrobi kekse i prah i polagano ih izmiješaj s rastopljenim maslacem da dobiješ pastu koja će biti baza za tortu.
  4. Mješavinu keksa dobro rasporedi po dnu kalupa, neka bude debljine prsta. Preko toga prelij mješavinu sira.
  5. Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva s uključenim ventilatorom i peci tortu oko 30 minuta.
  6. U pećnici uključi grill opciju na najvišu temperaturu te peci tortu ispod grilla 3-4 minute, da se površina torte dobro zapeče.
  7. Kad tortu izvadiš iz pećnice ostavi je oko 3 sata na hladnom mjestu ili u hladnjaku.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.