Najbrže meke kiflice koje ćete obožavati

Thinkstock
Neka ove jednostavne i brze kiflice od svježeg sira zamirišu vašom kuhinjom.
Vidi originalni članak

Pravilo kod pripreme ovih kiflica jest: Koliko maslaca, toliko svježeg sira. Koliko svježeg sira, toliko brašna.

 

zeleni kutak Pravo proljetno: Kopriva kiflice s topljenim sirom

 

Možete ih puniti slatkim i slanim dodacima, a najbolje od svega jest što se tijesto za ove kiflice ne treba dizati. Pripremiti ih možete i s dodacima poput suhih začina, sezama ili kima, a oblik promijeniti prema potrebi. 

Kiflice mogu postati i krekeri, pogačice ili buhtlice. Pripremite ih za doručak ili druženje s prijateljima, poslužite uz umake ili punjene dodacima po želji. 

 

slastica Kakav doručak: Jednostavne kiflice s pekmezom

 

Potrebno vam je:

  • 250 g maslaca
  • 250 g svježeg sira
  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Jaje
  • Sol

Priprema:

  1. Umijesite tijesto od omekšalog maslaca, svježeg sira, brašna i praška za pecivo.
  2. Dodajte sol po želji.
  3. Oblikujte kiflice, premažite ih razmućenim jajem.
  4. Pospite sa soli i dodacima po želji.
  5. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr