Jednostavan burger bez mesa za samo deset minuta!

Getty Images
Ovaj recept razbija sve predrasude o burgerima bez mesa koje možda imate. Pripremite jednostavan burger bez mesa za samo deset minuta!
Vidi originalni članak

Divna kombinacija crvenog graha, oraha i kvinoje ima izvrsnu teksturu, odlično miriše i ne razlikuje se vizualno od pljeskavice.

Ostatak popečaka možete držati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana i kombinirati s različitim vrstama peciva, povrćem i umacima. Druga je opcija da ih sirove spremite u plastične vrećice i držite u zamrzivaču do mjesec dana. 

 

Mali gastro trikovi Domaći burgeri - ove tri stvari najčešće radite pogrešno

 

Sastojci:

  • 100 g oraha
  • 50 g zobenih pahuljica
  • Konzerva crvenog graha od 400 g
  • 1 žlica soja umaka
  • 1 žličica paste od rajčice
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice mljevenog kumina
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • ¼ žličice papra
  • 90 g kuhane kvinoje
  • 2-3 žlice maslinovog ulja

Priprema:

  1. Tostirajte orahe otprilike pet minuta, a zatim iz premjestite u sjeckalicu i sitno nasjeckajte.
  2. Procijeđeni grah kratko isperite vodom, a zatim ga premjestite u tavu i lagano miješajte sve dok se ne osuši.
  3. Polovicu graha pomiješajte sa zobenim pahuljicama, soja umakom, pastom rajčice, soli, kuminom, čilijem i paprom i usitnite u multipraktiku. Dodajte preostali grah i kvinoju pa još kratko upalite multipraktik kako bi se smjesa sjedinila. Pripazite da je ne pretvorite u pire jer tekstura neće biti ugodna.
  4. Podijelite smjesu na četiri dijela pa oblikujte popečke.
  5. Zagrijte dvije žlice ulja na tavici pa pecite popečke tri minute sa svake strane. Po potrebi dodajte još malo ulja. 

 

Strawberry Soup "Uradi sam" povrtni hamburger u domaćem pecivu - za svakog ponešto

 

Stavite u tostirano pecivo, dodajte povrće po želji, prelijte umakom i uživajte. 

Posjeti Gastro.hr