Ovaj recept razbija sve predrasude o burgerima bez mesa koje možda imate. Pripremite jednostavan burger bez mesa za samo deset minuta!
Divna kombinacija crvenog graha, oraha i kvinoje ima izvrsnu teksturu, odlično miriše i ne razlikuje se vizualno od pljeskavice.
Ostatak popečaka možete držati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana i kombinirati s različitim vrstama peciva, povrćem i umacima. Druga je opcija da ih sirove spremite u plastične vrećice i držite u zamrzivaču do mjesec dana.
Sastojci:
- 100 g oraha
- 50 g zobenih pahuljica
- Konzerva crvenog graha od 400 g
- 1 žlica soja umaka
- 1 žličica paste od rajčice
- ½ žličice soli
- ½ žličice mljevenog kumina
- 1/2 žličice čilija u prahu
- ¼ žličice papra
- 90 g kuhane kvinoje
- 2-3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Tostirajte orahe otprilike pet minuta, a zatim iz premjestite u sjeckalicu i sitno nasjeckajte.
- Procijeđeni grah kratko isperite vodom, a zatim ga premjestite u tavu i lagano miješajte sve dok se ne osuši.
- Polovicu graha pomiješajte sa zobenim pahuljicama, soja umakom, pastom rajčice, soli, kuminom, čilijem i paprom i usitnite u multipraktiku. Dodajte preostali grah i kvinoju pa još kratko upalite multipraktik kako bi se smjesa sjedinila. Pripazite da je ne pretvorite u pire jer tekstura neće biti ugodna.
- Podijelite smjesu na četiri dijela pa oblikujte popečke.
- Zagrijte dvije žlice ulja na tavici pa pecite popečke tri minute sa svake strane. Po potrebi dodajte još malo ulja.
Stavite u tostirano pecivo, dodajte povrće po želji, prelijte umakom i uživajte.