Napravite dimljeni burger na vlastitom balkonu!

Domagoj Jakopović Ribafish
Krenula je jesen, i roštiljanje više nije toliko siguran sport ako nemate barem kakvu strehu. No, imamo ideju i za to!
Vidi originalni članak

Za početak, najvažnije je nabaviti meso. Za dva kvalitetna domaća burgera/pljeskavice trebat će vam sljedeće:



• 200 g junećeg mljevenog mesa
• 1 jaje
• 1 žličica senfa
• 1 mladi luk
• sol
• papar
• timijan
- po želji ajvar



Priprema:
1. Meso stavite u zdjelu, dodajte sitno nasjeckani luk, jaje, senf te začinite po želji, dobro promiješajte, a zatim pustite da meso odstoji 30 minuta.
2. Upalite svoju vatru, plin, ili u našem slučaju električni roštilj Tefal Aromatiq 3 u 1


3. Oblikujte pljeskavice debljine oko dva centimetra. Ako imate punilicu za pljeskavice, ili volite improvizirati, napunite ih sa žličicom ajvara, sirom, kajmakom... Ne odgovaramo za posljedice
4. Pecite na jakoj vatri dok ne vidite da je s donje strane počela dobivati lagano smeđu boju. Okrenite je, poklopite i pazite da ne zagori. Za svaki slučaj, ako tko naleti, bacite na roštilj i malo vratine.


5. Dok se meso peče, stavite tajni dodatak kako biste ga podimili – mali metalni smoker u koji se stave komadići drva pa je aroma neponovljiva!
6. Kada vam se sviđa boja, ovisno volite li crvenije ili jače zapečeno meso – vrijeme je za posluživanje i uživanje!



Malo struje (može i od susjeda), smoker, Tefal Aromatiq 3 u 1 roštilj s direktnim i indirektnim grijanjem i malo kvalitetnog mesa i začina, i čak će i kišna nedjelja dobiti na ljepoti! A tek u društvu nekoliko vrsta ajvara... Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr