Napravite domaće kukuruzne tortilje

Thinkstock
Želite li sami pripremiti domaće tortilje, donosimo vam brz i jednostavan recept
Vidi originalni članak

Tortilje su prepoznatljiv dio meksičke kuhinje. U osnovi su vrlo jednostavna hrana, lako i brzo se pripremaju i imaju neograničene mogućnosti nadijevanja.  Za njihovu je pripremu potrebno tek 4 sastojka: brašno, sol, masnoća i voda što ih čini i vrlo jeftinom hranom kada ih pripremate u kućnoj radinosti.

 

ZA ZABAVE 5 načina za uživanje u slasnim tortiljama

 

BRZINSKI Slatka tortilja: Ovako još niste doručkovali


Potrebno vam je:

  • 165 g glatkog brašna
  • 110 g kukuruznog brašna
  • 250 ml vode
  • sol

Priprema:

  1. U većoj posudi izmiješajte glatko i kukuruzno brašno. U sredini napravite udubinu, u koju postupno ulijevajte toplu vodu.
  2. Lopaticom izradite čvrsto tijesto. Položite ga na pobrašnjenu dasku i mijesite tri-četiri minute dok ne postane mekano. Razdijelite ga u loptice, a zatim jednu za drugom razvaljajte jako tanko.
  3. Zagrijte tavu s debelim dnom bez masnoće. Stavite tortillu, a kad se rubovi počnu savijati prema gore, okrenite je i pržite s druge strane. Svaku stranu dovoljno je peći nekoliko sekundi.
Posjeti Gastro.hr