Recepti 27. kolovoza 2017.

5 načina za uživanje u slasnim tortiljama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte nove načine na koje možete upotrijebiti tortilje i pripremiti zanimljiva jela za velika obiteljska okupljanja ili druženja s prijateljima.

Pripremite puno povrća, vrhnja, umaka od rajčice i začina i krenite u isprobavanje odličnih recepata.

 

tortilje Možda vas zanima... Ultimativni recept za domaće tortilje Recepti

 

Lagano možete napraviti popularne enchiladas gdje je ključni sastojak sir. Napunite tortilju mljevenim mesom i sirom, prelijte vrhnjem ili umakom od rajčice i dodajte još sira na vrh. Možete ih ispeći odmah, 15 minuta na 180 stupnjeva, ili spremiti u zamrzivač.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Od tortilja lagano možete napraviti i izvedenicu pizze – Pizzadillu. Tortilju premažite umakom od rajčice, ubacite mozzarellu, šunku i sezonsko povrće. Preklopite je i kratko pecite na zagrijanoj grill tavi ili u odgovarajućem tosteru. Prerežite na pola kako bi je lakše jeli rukama i poslužite uz različite umake.

Predlažemo vam i jedan jednostavan recept za hrskavi tornjić od tortilja i povrća. Pripremite tavicu dovoljno veliku da u nju možete položiti tortilju i zagrijte centimetar ulja. Pržite tortilju u vrućem ulju sve dok ne postane kruta. Ocijedite je na papirnatom ručniku, položite na papir za pečenje i pecite otprilike 5 minuta u pećnici na 200 stupnjeva. Hrskavu tortilju premažite kiselim vrhnjem, dodajte grah, zelenu salatu, narezanu rajčicu, naribanu mrkvu i kupus ili neke druge dodatke po želji. 

 

Možda vas zanima... Quesadillas s kiselim kupusom i kobasicom Kolumne

 

Vegetarijance će oduševiti ovaj recept za povrtne rolice. Tortilju premažite mješavinom vrhnja i majoneze, a zatim dodajte cvjetiće brokule ili cvjetače, naribanu mrkvu i sir. Zarolajte tortilje, omotajte ih čvrsto prozirnom folijom i spremite u hladnjak na najmanje dva sata. Narežite ih na kolutiće i poslužite na pladnju umjesto kanape sendviča.

Ono što svakako morate isprobati su domaći nachosi. Za najbolje grickalice trebaju vam kukuruzne tortilje, biljno  ulje i sol. Premažite cijele tortilje tankim slojem biljnog ulja i posložite ih na hrpu. Oštrim nožem ih prepolovite, a zatim svaku polovicu izrežite na četiri trokutića. Posložite ih na nauljeni lim za pečenje i posolite, a zatim pecite desetak minuta na 350 stupnjeva. Nachosi će biti hrskaviji kad se ohlade. Poslužite ih uz salsu, umak od vrhnja ili guacamole. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Nadamo se da smo vam dali dobre ideje za daljnje gastro eksperimente. Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.