Osim što su preskupe po trgovinama, imaju onaj neodoljiv tvorničko-kiseli miris koji u startu odbija istinske ljubitelje hrane. U žurbi zažmirite, zaboravite na cijenu i kupovne okrenete na tavi za čas. No, što bi bilo kada bismo vam rekli da s ovim receptom imate odlične domaće tortilje koje možete zalediti i pripremati po potrebi?
Trebat će vam:
4 šalice brašna
1 žličica soli
2 žlice masti
2 žlićice praška za pecivo
1 i pol šalica vode
Priprema:
1. Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo u jednu posudu. Dodajte mast miješajući prstima dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte vode i miješajte dok se tijesto ne spoji. Podijelite tijesto na 24 dijela i zarolajte ih u male loptice.
2. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Razvaljajte tortilje i pecite dok ne pozlate s obe strane.
Iskoristite ih u ovim receptima:
Tortilje s piletinom i vrhnjem