gastro postao
Prepoznatljivo meksičko jelo nikada ne izlazi iz mode
Bogate tortilje čuvaju jedinstvene okuse sočnog povrća i mekanog pilećeg mesa.
Tortilje na različite načine - hrskave, slasne, s umakom, i s različitim punjenjima, idealne su za skoro svaki obrok, i što je najvažnije jednostavne za pravljenje. Ovog puta ćemo vam predstaviti kako da lako i za samo 15 minuta napravite tortilje s piletinom i paprikama. Sigurni smo da će ove tortilje postati jedne od vaših omiljenih.
Potrebno vam je:
- 350 g pilećih prsa
- 200 ml čili umaka
- 2 režanja češnjaka
- 1 crveni luk
- 3 žlica koncentrata rajčice
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 4 cherry rajčice
- 6 tortilja
- vrhnje kiselo
- suncokretovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Na tavu stavite ulje, dodajte umak od čili papričica, češnjak, luk, malo koncentrata rajčice, na trake izrezanu papriku i cherry-rajčice, začinite pa pirjajte.
- Piletinu izrežite na trake i pecite na foliji na grillu. Kad je gotova, dodajte je u umak.
- Tortille omotajte u aluminijsku foliju i ugrijte ih u pećnici na opciji grill.