gastro postao
Želite li sami pripremiti domaće tortilje, donosimo vam brz i jednostavan recept
Tortilje su prepoznatljiv dio meksičke kuhinje. U osnovi su vrlo jednostavna hrana, lako i brzo se pripremaju i imaju neograničene mogućnosti nadijevanja. Za njihovu je pripremu potrebno tek 4 sastojka: brašno, sol, masnoća i voda što ih čini i vrlo jeftinom hranom kada ih pripremate u kućnoj radinosti.
Potrebno vam je:
- 165 g glatkog brašna
- 110 g kukuruznog brašna
- 250 ml vode
- sol
Priprema:
- U većoj posudi izmiješajte glatko i kukuruzno brašno. U sredini napravite udubinu, u koju postupno ulijevajte toplu vodu.
- Lopaticom izradite čvrsto tijesto. Položite ga na pobrašnjenu dasku i mijesite tri-četiri minute dok ne postane mekano. Razdijelite ga u loptice, a zatim jednu za drugom razvaljajte jako tanko.
- Zagrijte tavu s debelim dnom bez masnoće. Stavite tortillu, a kad se rubovi počnu savijati prema gore, okrenite je i pržite s druge strane. Svaku stranu dovoljno je peći nekoliko sekundi.