Napravite hladnu salatu s tikvicama i krem sirom

Jednostavno predjelo koje možete poslužiti i kao glavno jelo
Vidi originalni članak

Pravo je vrijeme za iskorisiti tikvice. Rapsodija okusa na tanjuru koju daju marinirane tikvice i krem sir malo će koga ostaviti ravnodušnim. Salatu poslužite kao lagani obrok ili prilog glavnom jelu.

 

obožavamo Polpete: Super ukusne tikvice u novom ruhu

 

Podsjetnik na ljeto Delicija tjedna: Lazanje s kozicama i tikvicom

 

Potrebno vam je:

  • 300 g tjestenine
  • 2 tikvice
  • 2 režanja češnjaka
  • 200 g krem sira
  • bosiljak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Tikvice narežite na kolute, premjestite ih u zdjelu, dodajte češnjak narezan na ploške i maslinovo ulje. Marinirajte 20 minuta
  2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite pa pomiješajte s krem sirom.
  3. U tavi kratko popržite tikvice, maknite s vatre pa posolite.
  4. Tikvice dodajte tjestenini, promiješajte i posipajte svježim listovima bosiljka.
Posjeti Gastro.hr