Naši omiljeni keksići s čokoladom i kikirikijem

Stockfood
Večeras se počasti slasnom kombinacijom kikirikija i tamne čokolade – u obliku keksića.
Vidi originalni članak

Keksići su naš comfort food u ovim neobičnim i tjeskobnim vremenima. Brzo su gotovi, kratko se hlade i ne moramo se boriti s hrpom posuđa.

Budući da obožavamo slatko-slane kombinacije, mi koristimo slani kikiriki, a na vrh još dodajemo i malo soli. Također preferiramo kada su rubovi hrskavi, a unutrašnjost mekana pa ih pečemo 12-ak minuta. Ako su ti draži jače pečeni keksi, ostavi ih nešto duže u pećnici!

 

isprobaj! Keksići s makom - brza poslastica za kraj vikenda


Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 250 g šećera
  • 2 jaja (M)
  • 180 g maslaca
  • ¾ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice sode
  • 100 g slanog kikirikija
  • 50 g tamne čokolade

Priprema:

  1. Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom pa dodaj jedno po jedno jaje.
  2. U drugoj posudi pomiješaj brašno s praškom za pecivo i sodom pa umiješaj u smjesu maslaca i šećera.
  3. Kad sjediniš smjesu, ubaci grubo nasjeckani kikiriki i tamnu čokoladu.
  4. Umotaj u plastičnu foliju pa stavi u hladnjak na sat vremena.
  5. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a za to vrijeme obloži dva lima za pečenje papirom.
  6. Oblikuj 25 kuglica i peci ih u zagrijanoj pećnici 12 - 14 minuta, sve dok rubovi ne poprime zlaćanu boju, a sredina se prestane sjajiti.

 

čisti užitak Pun pogodak: Mekani keksići od krem sira s čokoladom


Keksi će biti mekani kad ih izvadiš pa pričekaj barem 20 minuta prije serviranja. U slast!

 

Posjeti Gastro.hr