gastro postao
Večeras se počasti slasnom kombinacijom kikirikija i tamne čokolade – u obliku keksića.
Keksići su naš comfort food u ovim neobičnim i tjeskobnim vremenima. Brzo su gotovi, kratko se hlade i ne moramo se boriti s hrpom posuđa.
Budući da obožavamo slatko-slane kombinacije, mi koristimo slani kikiriki, a na vrh još dodajemo i malo soli. Također preferiramo kada su rubovi hrskavi, a unutrašnjost mekana pa ih pečemo 12-ak minuta. Ako su ti draži jače pečeni keksi, ostavi ih nešto duže u pećnici!
Sastojci:
- 300 g brašna
- 250 g šećera
- 2 jaja (M)
- 180 g maslaca
- ¾ žličice praška za pecivo
- ½ žličice sode
- 100 g slanog kikirikija
- 50 g tamne čokolade
Priprema:
- Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom pa dodaj jedno po jedno jaje.
- U drugoj posudi pomiješaj brašno s praškom za pecivo i sodom pa umiješaj u smjesu maslaca i šećera.
- Kad sjediniš smjesu, ubaci grubo nasjeckani kikiriki i tamnu čokoladu.
- Umotaj u plastičnu foliju pa stavi u hladnjak na sat vremena.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a za to vrijeme obloži dva lima za pečenje papirom.
- Oblikuj 25 kuglica i peci ih u zagrijanoj pećnici 12 - 14 minuta, sve dok rubovi ne poprime zlaćanu boju, a sredina se prestane sjajiti.
Keksi će biti mekani kad ih izvadiš pa pričekaj barem 20 minuta prije serviranja. U slast!