Nedjelju zasladi jednostavnim i mirisnim keksićima s makom i limunom
Ovi hrskavi i prhki keksići s makom gotovi su za samo 20-ak minuta! ispeci hrskave keksiće u kojima je mak glavna zvijezda i razveseli svoje najmilije divnim okusima i mirisima. Idealni su za podizanje raspoloženja, odlično se slažu s čajem i kavom i vrlo su jednostavni za pripremu. Navali!
Hrskavi i prhki keksići s makom
foto: Fit Foodie Finds/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Keksići s makom
21 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Šećer
130
g
Maslac
100
g
Jaje
1
kom
Limunova korica
1
žlica
Glatko brašno
150
g
Prašak za pecivo
1
žličica
Mak
1
žlica
Sol
1
prstohvat
Postupak
Miksaj maslac sa šećerom nekoliko minuta. Smjesa bi trebala postati svjetlija i lagana, pahuljasta.
Ubaci jaje i koricu limuna pa kratko miksaj.
U zasebnoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol.
Sjedini sa smjesom maslaca, a na kraju umiješaj i mak.
Lim obloži papirom za pečenje, uz pomoć male žličice oblikuj kuglice i rasporedi ih po limu s razmakom od 5 centimetara.
Peci 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Trebali bi poprimiti zlatnu boju po rubovima.
Pričekaj da se keksići potpuno ohlade prije serviranja.
Ukrasi po želji royal icingom, naribanom limunovom koricom i/ili makom.
Imamo mi još super recepata za neodoljive keksiće...