Za manje od pola sata pripremi poveću zalihu predobrih keksa s pireom od bundeve za cijelu obitelj.
U zamrzivaču uvijek trebaš imati nekoliko vrećica pirea od bundeve jer može poslužiti kao baza za hrpu odličnih slanih jela i slastica. Ovi mekani keksići su još jedan dobar primjer.
Ovi keksi od bundeve brzo će biti gotovi, smjesa ne mora stajati u hladnjaku i bit će ukusni i do dva dana nakon pečenja. Bitno je da ih ohlađene spremiš u kutiju s poklopcem i čuvaš na sobnoj temperaturi.
Slobodno dodaj nasjeckanu tamnu čokoladu. U slast!
Zalihu pire od bundeve iskoristi za pripremu mekanih keksića.
foto: Arina Krasnikova/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Keksi od bundeve
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pire od bundeve
350
g
Glatko brašno
375
g
Prašak za pecivo
1,50
žličica
Soda bikarbona
1
žličica
Sol
0,50
žličica
Začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice")
2
žličica
Cimet
1
žličica
Maslac
175
g
Smeđi šećer
200
g
Šećer
150
g
Jaje
1
kom
Sok od naranče
1
žlica
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki lim obloži papirom za pečenje.
Pomiješaj suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu i začine.
U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom pa dodaj jaje. Kad se sastojci sjedine, dodaj pire od bundeve i sok od naranče.
Umiješaj suhe sastojke pa još kratko miksaj dok se ne sjedine.
Za svaki keksić će ti trebati otprilike žlica i pol tijesta. Rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od barem 5 cm. Bit će dovoljno keksa za dvije runde pečenja.
Peci kekse otprilike 15 minuta, dok rubovi ne poprime tamniju boju. Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije serviranja.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.