gastro postao
Za manje od pola sata pripremi poveću zalihu predobrih keksa za cijelu obitelj.
U zamrzivaču uvijek trebaš imati nekoliko vrećica pirea od bundeve jer može poslužiti kao baza za hrpu odličnih slanih jela i slastica. Ovi mekani keksići su još jedan dobar primjer.
Brzo će biti gotovi, smjesa ne mora stajati u hladnjaku i bit će ukusni i do dva dana nakon pečenja. Bitno je da ih ohlađene spremiš u kutiju s poklopcem i čuvaš na sobnoj temperaturi.
Slobodno dodaj nasjeckanu tamnu čokoladu. U slast!
Keksi od bundeve
Sastojci:
- 350 g pire od bundeve
- 375 g glatkog brašna
- 1 1/2 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode
- 1/2 žličice soli
- 2 žličice pumpkin spice mješavine začina
- 1 žličica cimeta
- 175 g maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 150 g bijelog šećera
- 1 jaje (L)
- 1 žlica narančinog soka
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki lim obloži papirom za pečenje.
- Pomiješaj suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu i začine.
- U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom pa dodaj jaje. Kad se sastojci sjedine, dodaj pire od bundeve i sok od naranče.
- Umiješaj suhe sastojke pa još kratko miksaj dok se ne sjedine.
- Za svaki keksić će ti trebati otprilike žlica i pol tijesta. Rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od barem 5 cm. Bit će dovoljno keksa za dvije runde pečenja.
- Peci kekse otprilike 15 minuta, dok rubovi ne poprime tamniju boju. Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije serviranja.