Recepti 13. listopada 2023.

Keksi za najveće obožavatelje bundeve

Keksi za najveće obožavatelje bundeve
Keksi s bundevom foto: Vlada Karpovich/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Za manje od pola sata pripremi poveću zalihu predobrih keksa za cijelu obitelj.

U zamrzivaču uvijek trebaš imati nekoliko vrećica pirea od bundeve jer može poslužiti kao baza za hrpu odličnih slanih jela i slastica. Ovi mekani keksići su još jedan dobar primjer.

Brzo će biti gotovi, smjesa ne mora stajati u hladnjaku i bit će ukusni i do dva dana nakon pečenja. Bitno je da ih ohlađene spremiš u kutiju s poklopcem i čuvaš na sobnoj temperaturi. 

 

Možda vas zanima... Pumpkin spice latte - originalni recept za omiljeni napitak Recepti

 

Slobodno dodaj nasjeckanu tamnu čokoladu. U slast!

 | Author: Arina Krasnikova/Pexels Zalihu pire od bundeve iskoristi za pripremu mekanih keksića. foto: Arina Krasnikova/Pexels

Keksi od bundeve

Sastojci:

  • 350 g pire od bundeve
  • 375 g glatkog brašna
  • 1 1/2 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žličice pumpkin spice mješavine začina
  • 1 žličica cimeta
  • 175 g maslaca
  • 200 g smeđeg šećera
  • 150 g bijelog šećera
  • 1 jaje (L)
  • 1 žlica narančinog soka

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki lim obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu i začine.
  3. U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom pa dodaj jaje. Kad se sastojci sjedine, dodaj pire od bundeve i sok od naranče. 
  4. Umiješaj suhe sastojke pa još kratko miksaj dok se ne sjedine.
  5. Za svaki keksić će ti trebati otprilike žlica i pol tijesta. Rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od barem 5 cm. Bit će dovoljno keksa za dvije runde pečenja.
  6. Peci kekse otprilike 15 minuta, dok rubovi ne poprime tamniju boju. Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije serviranja. 

 

Palačinke od buče Možda vas zanima... Pahuljaste palačinke s pireom od buče Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.