Pire od buče odlična je baza za pripremu brojnih slatkih recepata. Isprobaj recept za pahuljaste palačinke s pireom od buče!
Ako ti je nakon pripreme krem juhe ostalo malo pirea od bundeve, ili imaš zalihu u zamrzivaču, obavezno ga iskoristi u pripremi slatkog doručka. Palačinke su odličan odabir, osobito ako imaš malo vremena i želiš počastiti najmilije.
Možeš ih poslužiti prelivene medom ili javorovim sirupom, a dobro će se uklopiti i domaći džem od šljiva.
Od sastojaka u nastavku dobit ćeš 12 malih palačinki, što je dovoljno za 2 porcije. Ako pripremaš doručak za cijelu obitelj, obavezno poduplaj količine. U slast!
Palačinke s pireom od buče
foto: Elena Leya/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Palačinke od bundeve
8 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Glatko brašno
200
g
Šećer
2
žlica
Prašak za pecivo
1,50
žličica
Slatki chili umak
0,75
žličica
Sol
0,50
žličica
Cimet
1
žličica
Đumbir u prahu
1
žličica
Muškatni oraščić
1
prstohvat
Mlaćenica
350
ml
Pire od bundeve
150
g
Jaje
2
kom
Maslac
3
žlica
Postupak
U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu, sol i začine.
U drugoj posudi umuti pire od bundeve s jajima, mlaćenicom i rastopljenim maslacem.
Dodaj suhe sastojke pa dobro promiješaj špatulom kako bi se razbile grudice.
Zagrij tavicu pa peci male palačinke otprilike minutu do dvije sa svake strane. Posluži ih dok su još tople!