gastro postao
Pire od buče odlična je baza za pripremu brojnih slatkih recepata. Isprobaj recept za pahuljaste palačinke s pireom od buče!
Ako ti je nakon pripreme krem juhe ostalo malo pirea od buče, ili imaš zalihu u zamrzivaču, obavezno ga iskoristi u pripremi slatkog doručka. Palačinke su odličan odabir, osobito ako imaš malo vremena i želiš počastiti najmilije.
Možeš ih poslužiti prelivene medom ili javorovim sirupom, a dobro će se uklopiti i domaći džem od šljiva.
Od sastojaka u nastavku dobit ćeš 12 malih palačinki, što je dovoljno za 2 porcije. Ako pripremaš doručak za cijelu obitelj, obavezno poduplaj količine. U slast!
Palačinke od buče
(za 2 osobe)
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 2 žlice šećera
- 1 1/2 žličica praška za pecivo
- 3/4 žličice sode
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica mljevenog đumbira
- prstohvat muškatnog oraščića
- 350 ml mlaćenice
- 150 g pirea od buče
- 2 jaja (M)
- 3 žlice rastopljenog maslaca
Postupak:
- U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu, sol i začine.
- U drugoj posudi umuti pire od buče s jajima, mlaćenicom i rastopljenim maslacem.
- Dodaj suhe sastojke pa dobro promiješaj špatulom kako bi se razbile grudice.
- Zagrij tavicu pa peci male palačinke otprilike minutu do dvije sa svake strane. Posluži ih dok su još tople!