Recepti Doručak 04. listopada 2024.

Japanske soufflé palačinke... Najfinije na svijetu!

Doručak
10 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
japanske palačinke
Japanske soufflé palačinke
foto: Foodie Heaven/Unsplash
Japanske soufflé palačinke su prava poslastica za ljubitelje doručka. Ove guste i pahuljaste palačinke osvajaju na prvi zalogaj, a mi imamo najbolji recept!

Japanska kuhinja poznata je po preciznosti i savršenom balansu okusa, a to se može osjetiti i u jednoj od njihovih omiljenih delicija za doručak. Japanske soufflé palačinke nisu obične, tanke verzije na koje smo navikli, već su bogate, debele i nalik malim souffléima.

Kada ih ispečeš, dobit ćeš savršenu kombinaciju zlatno-hrskave korice izvana i mekane, gotovo pudingaste unutrašnjosti.

@dudu.eats japanese jiggly pancakes 🥞 pancake day recipe ft. maple syrup whipped cream and fresh strawberries 🍓 can’t stop eating these clouds had so much fun developing it with @neffhomeuk #japanesefood #pancakeday #asiainfood #pancakerecipe #dessert #foodhack ♬ Married Life - Michael Giacchino

Za razliku od klasičnih palačinki, japanske soufflé palačinke zahtijevaju malo više pažnje tijekom pripreme. Tajna njihove teksture je u posebno pripremljenim bjelanjcima koji se umute u čvrsti snijeg i pažljivo umiješaju u tijesto. Tako dobivena smjesa garantira pahuljastu teksturu koja se topi u ustima.

Tips & Tricks za japanske palačinke

Prije nego što se uhvatiš posla, važno je znati nekoliko trikova. Prvo, koristi kalupe kako da dobiješ savršeno oblikovane japanske soufflé palačinke koje će ravnomjerno narasti.

Drugo, nemoj žuriti - strpljenje je ključ! Japanske soufflé palačinke se peku na nižoj temperaturi kako bi se tijesto lijepo diglo i dobilo karakterističan izgled. Posluži ih s klasičnim javorovim sirupom i malo maslaca, ili ih personaliziraj s omiljenim voćem i preljevima.

japanske palačinke | Author: Foodie Heaven/Unsplash Japanske soufflé palačinke foto: Foodie Heaven/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

japanske soufflé palačinke
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Oštro brašno 1,50 šalica
  • Šećer u prahu 3 žlica
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Mlijeko 1,25 šalica
  • Maslac 4 žlica
  • Ekstrakt vanilije 0,50 žličica
  • Žumanjak 1 kom
  • Bjelanjak 3 kom
  • Vinski prašak za pecivo 0,25 žličica
  • Suncokretovo ulje
  • Javorov sirup
Postupak
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i sol.


  2. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj mlijeko, rastopljeni pa ohlađeni maslac, ekstrakt vanilije i žumanjak dok se sastojci potpuno ne sjedine.


  3. U drugoj velikoj zdjeli električnim mikserom izmiksaj bjelanjke i vinski prašak za pecivo na srednje jakoj brzini dok ne dobiješ čvrsti snijeg, otprilike 2 minute.


  4. Smjesu s mlijekom dodaj suhim sastojcima i miješaj dok se sve ne sjedini. Zatim pažljivo umiješaj jednu trećinu umućenih bjelanjaka u smjesu s brašnom i mlijekom. Preostali snijeg nježno umiješaj dok se smjesa potpuno ne sjedini, pazeći da ne miksaš previše.


  5. Lagano namaži unutrašnjost kalupa (promjera 8 cm i visine 6 cm) suncokretovim uljem. NO moeš ove palačinke peći i bez alupa.


  6. Na srednje niskoj vatri zagrij veliku tavu s neprijanjajućim slojem. Namaži je uljem. Postavi pripremljene kalupe u sredinu tave i u svaki ulij oko 120 ml smjese, što bi trebalo ispuniti kalupe do pola.

    Pokrij tavu poklopcem i peci palačinke dok smjesa ne naraste do vrha kalupa i dok palačinke ne postanu zlatno-smeđe na dnu, otprilike 5 minuta.


  7. Lagano odvoji palačinku od dna kalupa špatulom, zatim pažljivo okreni kalup i palačinku. Pokrij i peci još 5 minuta dok druga strana ne postane zlatno-smeđa.

    Palačinku prebaci na tanjur i pažljivo ukloni kalup. Posluži odmah s maslacem i javorovim sirupom jer su palačinke najbolje dok su još tople i pahuljaste.


Isprobaj i ove recepte za fine palačinke!

palačinke Možda vas zanima... Torta od palačinki idealna je za ljetno slavlje Recepti Hrskave povrtne palačinke Možda vas zanima... Hrskave povrtne palačinke sa sezamom i jajima Recepti palačinke, avokado Možda vas zanima... Slane palačinke bez brašna - recept Jamieja Olivera Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.