Recepti Doručak 26. lipnja 2024.

Hrskave povrtne palačinke sa sezamom i jajima

Doručak
20 MIN
25 MIN
4
SREDNJE
Hrskave povrtne palačinke
Hrskave povrtne palačinke inspirirane korejskim povrtnim palačinkama
foto: Instagram @johngorillacafe
Inspirirane korejskim specijalitetom, ove hrskave povrtne palačinke sa sezamom i jajima bit će tvoj novi omiljeni način za unijeti hrpu povrća u prehranu

Ove hrskave povrtne palačinke sa sezamom, jajima, batatom, gljivama i mladim lukom savršeno su hrskave na rubovima, a mekane i kremaste u sredini. Inspiriran korejskim povrtnim palačinkama zvanim yachaejeon, ovaj recept je savršena prilika za ubaciti više povrća u prehranu.

Naravno, predloženo povrće možeš zamijeniti tikvicama ili mrkvom.

Možda vas zanima... Korejske palačinke s povrćem za doručak, ručak ili tulum Recepti

Tips & Tricks

Za lakše okretanje, koristi veliku zaobljenu lopaticu za palačinke. Ako ti se čini da će se palačinka raspasti, prekrij tavu velikim tanjurom, i držeći rukom vrh okreni palačinku na tanjur. Zatim je pusti da sklizne u tavu te se ispeče s druge strane.

 | Author: Jess Loiterton/Pexels Batat nareži na kolutove, pa na prutiće foto: Jess Loiterton/Pexels

Možeš pripremiti i izrezati povrće i dan ranije. Čuvaj ga u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku. Iako su palačinke najukusnije kad se jedu odmah, mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 dana prije ponovnog zagrijavanja.

Ne gasi ekran dok kuham

Hrskave povrtne palačinke
20 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Brašno 1,25 šalica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 5 žlica
  • Sol 2 žličica
  • Batat 1 kom
  • Šampinjoni 250 g
  • Mladi luk 1 svežanj
  • Ulje od repice 6 žlica
  • Sjemenke sezama 2 žlica
  • Jaje 4 kom
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 120°C i postavi rešetku u lim za pečenje.


  2. Umuti brašno, kukuruzni škrob i 1 1/2 žličicu soli u velikoj zdjeli dok se dobro ne sjedine. Postupno umiješaj 1 i 1/2 šalice ledene vode dok smjesa ne postane glatka (tijesto će biti rijetko). Umiješaj batat narezan na prutiće, nasjeckane gljive i mladi luk prepolovljen po dužini i narezan na komade duge oko 7 cm.


  3. Na srednje jakoj vatri zagrij 1 žlicu ulja u neprijanjajućoj tavi promjera 25 cm.

    Koristeći hvataljke, pusti da višak tijesta otkapa u zdjelu, a potom dodaj oko 1 1/2 šalice povrtne smjese u tavu i poravnaj u ravnomjerni sloj (oko 1,3 cm debljine).

    Prži dok ne postane smeđa s obje strane, 4 do 5 minuta sa svake strane. Premjesti gotovu palačinku na pripremljenu rešetku i stavi u pećnicu da ostane topla.

    Ponovi s preostalom povrtnom smjesom da dobiješ ukupno 4 palačinke, brišući tavu i dodajući po 1 žlicu ulja između svake palačinke.


  4. Dok se zadnja palačinka prži, zagrij preostale 2 žlice ulja u velikoj neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj sezam i prži, često miješajući, dok sjemenke ne postanu blijedo zlatne, oko 1 minute.

    Dodaj jaja i pospi preostalom polovinom žličice soli. Prži, prelijevajući vruće ulje i sezam preko jaja, dok bjelanjci ne budu pečeni, a žumanjci još tekući, oko 3 minute.


  5. Posluži jaja na povrtnim palačinkama. Pospi tanko narezanom mladom lukom.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

500 kcal

25 %

MASTI

28,00 g

38 %

KOLESTEROL

0,18 g

0 %

UH

49,00 g

17 %

PROTEINI

13,00 g

26 %

Isprobaj i ove brze i slasne slane palačinke!

Palačinke od krumpira i mladog luka Možda vas zanima... SLANI DORUČAK Palačinke od krumpira i mladog luka Recepti palačinke od krumpira Možda vas zanima... Teško im je odoljeti: hrskave palačinke od krumpira Recepti Zelene palačinke Možda vas zanima... Ove zelene palačinke moraš isprobati! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.