gastro postao
Ako se želiš počastiti odličnim doručkom ili pripremaš jelovnik za brunch za ekipu, obavezno isprobaj ovaj recept za palačinku iz pećnice.
Za pripremu savršene palačinke trebat će ti nekoliko pristupačnih sastojaka, mikser ili blender, tavica koju možeš ubaciti u pećnicu na visoku temperaturu i 25 minuta vremena. Bez brige, većinu će posla umjesto tebe odraditi pećnica.
Sastojci u nastavku dostatni su za pripremu jedne palačinke, odnosno za četiri serviranja. Možeš je nadjenuti bobičastim voćem i tučenim vrhnjem, preliti medom ili sirupom, dodati žlicu omiljenog pekmeza ili umaka od jabuka. U slast!
Jednostavna palačinka iz pećnice
Sastojci:
- 3 jaja (L)
- 60 g glatkog brašna
- 120 ml mlijeka
- 1 žlica šećera
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 4 žlice maslaca
Postupak:
- Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva.
- Izmiksaj ili izblendaj jaja, mlijeko, šećer, brašno i muškatni oraščić u glatku smjesu.
- Pripremi tavicu promjera 25 cm koja je prikladna i za pečenje u pećnici.
- Na tavicu stavi maslac sobne temperature pa je ubaci u pećnicu i pričekaj dok se maslac ne otopi.
- Izvadi tavicu, izlij tijesto i peci 20 minuta. Potom temperaturu smanji na 150 stupnjeva i peci još 5 minuta.
- Nadjeni palačinku i posluži je odmah!