Recepti 119880 prikaza 21. kolovoza 2017.

Najbolji recept za američke palačinke

Thinkstock
Ovaj recept najbolje je spremiti na sigurno mjesto pa ga koristiti u kriznim situacijama kada želja za slatkim postane neizdrživa

Recept za baznu smjesu pomoću koje možete pripremiti najslasnije američke palačinke je tu! 

Američke se palačinke od naših razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope se u ustima

Javorov sirup može se zamijeniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem.

 

Smjesa za palačinke Možda vas zanima... Konačno je naša: Savršena smjesa za palačinke Recepti Možda vas zanima... Mali trikovi: Pet sjajnih jela iz aparata za waffle Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 200 g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 žlice otopljenog maslaca

Priprema:

  1. U posudi najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
  2. U sredini napravite rupu pa dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac.
  3. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  4. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna.
  5. Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke.
  6. Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.