Recepti 06. listopada 2020.

Palačinke s cimetom i šećerom klasik su vrijedan truda

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševljavaju svakim novim zagrizom!

Tražiš li savršen recept za klasične palačinke i za jednostavno punjenje, onda su ove s cimetom i šećerom svakako vrijedne tvojeg vremena! One će s trona ukloniti recept koji ti je do sada bio omiljen, pogotovo ako ih poslužiš uz šalicu toploga čaja ili kave ili s preljevom od recimo tople čokolade!

 

Možda vas zanima... Dobro jutro uz pahuljaste palačinke s jabukama Recepti

 

Ispeci ih, poslaži i ukrasi pa 'zaroni' u sladak svijet cimeta!

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 20 g mljevenog cimeta
  • 100 g običnog brašna
  • 2 jaja
  • 300 mL  mlijeka
  • 15 mL ulja 

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Priprema:

  1. Pomiješaj šećer i cimet i ostavi sa strane.
  2. Prosij brašno u veliku zdjelu i u sredini napravi udubinu. Razbij jaja u nju i umuti smjesu. Postupno umuti mlijeko dok ne dobiješ glatko tijesto. Umiješaj ulje u tijesto za palačinke.
  3. Zagrij tavu na umjerenoj vatri, a zatim ju premaži nauljenim kuhinjskim papirom. U tavu ulij malo tijesta, naginjući posudu tako da se napravi tanki i ujednačeni sloj. Vrati posudu na vatru, a zatim ostavi da se peče 30-ak sekundi. Ako je tava odgovarajuće temperature, palačinka bi trebala postati zlatna od ispod nakon otprilike 30 sekundi i bit će spremna za okretanje.
  4. Preokreni i nastavi peći još minutu. Prebaci palačinku na tanjur i drži ga na toplom mjestu ili ga prekrij aluminijskom folijom. Ponovi s preostalim tijestom.
  5. Preko svake palačinke obilno pospi cimet i šećer i čvrsto zarolaj. Ako se palačinke slažu i drže na toplom, šećer će se polako topiti i to će biti najbolje vrijeme i za njihovu konzumaciju.

U slast!

 

Možda vas zanima... Pahuljaste palačinkice od jogurta za dobar početak dana Recepti Možda vas zanima... Isprobaj tri odlična recepta za palačinke s jabukama! Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.