Danas je definitivno jedan od najslađih dana u godini! Osim što se davimo u krafnama, fritulama, kroštulama i drugim pokladnim slasticama, danas slobodno navali i na palačinke, jer imaš dozvolu uživati u njima u neograničenoj količini. Naime, danas je Svjetski dan palačinki, što je izvrstan povod da pripremiš ovu neodoljivu brzu slasticu.
A ako tražiš recept za najfinije i najbrže palačinke i jednostavno punjenje, onda su ove palačinke s cimetom i šećerom svakako vrijedne tvojeg vremena! Pa eto, smuti ih na brzinu, još brže ispeci i posluži s ovim nadjevom kojem mnogi neće moći odoljeti.
Palačinke s cimetom i šećerom
Sastojci:
- 100 g šećera
- 20 g mljevenog cimeta
- 100 g običnog brašna
- 2 jaja
- 300 ml mlijeka
- 15 ml ulja
Postupak:
- Pomiješaj šećer i cimet i ostavi sa strane.
- Prosij brašno u veliku zdjelu i u sredini napravi udubinu. Razbij jaja u nju i umuti smjesu. Postupno umuti mlijeko dok ne dobiješ glatko tijesto. Umiješaj ulje u tijesto za palačinke.
- Zagrij tavu na umjerenoj vatri, a zatim ju premaži nauljenim kuhinjskim papirom. U tavu ulij malo tijesta, naginjući posudu tako da se napravi tanki i ujednačeni sloj. Vrati posudu na vatru, a zatim ostavi da se peče 30-ak sekundi. Ako je tava odgovarajuće temperature, palačinka bi trebala postati zlatna od ispod nakon otprilike 30 sekundi i bit će spremna za okretanje.
- Preokreni i nastavi peći još minutu. Prebaci palačinku na tanjur i drži ga na toplom mjestu ili ga prekrij aluminijskom folijom. Ponovi s preostalim tijestom.
- Preko svake palačinke obilno pospi cimet i šećer i čvrsto zarolaj. Ako se palačinke slažu i drže na toplom, šećer će se polako topiti i to će biti najbolje vrijeme i za njihovu konzumaciju.
Savjet više: Super dodatak ovim palačinkama su jabuke pirjane na maslacu s dodatkom vanilije.
Isprobaj i ove recepte za palačinke...