Pahuljaste zimske palačinke s đumbirom, cimetom i pimentom odličan su izbor za zimska jutra
Nema boljeg razloga za ustajanje na hladna jutra od mirisa palačinki. Dignut ćeš se bez razmišljanja i prionuti na posao, bez obzira na umor. Ove divne i neodoljive zimske palačinke za koje u nastavku donosimo odličan, provjeren recept, zaista se jednostavno pripremaju, vrijeme pečenja je relativno kratko, a od sastojaka navedenih u receptu dobit ćeš dovoljno palačinki za čak 4 porcije.
Iako su odlične samo kad se preliju medom, možeš napraviti i karamel ili prodinstati jabuke. Sladoled i tučeno vrhnje su uvijek dobra ideja, baš kao i džem od naranče. Izbor prepuštamo tebi!
Posluži palačinke s dinstanim jabukama!
foto: Jennifer Pallian/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Zimske palačinke
12 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Smeđi šećer
3
žlica
Glatko brašno
250
g
Prašak za pecivo
2
žličica
Đumbir u prahu
1
žličica
Cimet
2
žličica
Piment
0,50
žličica
Mlaćenica
200
ml
Jaje
2
kom
Pasta od vanilije
1
žličica
Postupak
Maslac i šećer rastopi u maloj posudi na laganoj vatri pa ostavi sa strane da se malo ohlade.
Brašno prosij, pomiješaj s praškom za pecivo i začinima. Dodaj mlaćenicu, jaja, pastu od vanilije i maslac sa šećerom. Miješaj pjenjačom dok se sastojci ne sjedine.
Zagrij tavu za palačinke pa ih peci 2-3 odjednom. Žlica tijesta bi trebala biti dovoljna za jednu palačinku, budući da će se napuhnuti tijekom pečenja.
Peci palačinke 2-3 minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Posluži ih tople!
IMAMO JOŠ IDEJA ZA ZIMSKI UTJEŠNI DORUČAK! ISPROBAJ RECEPTE:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.