gastro postao
Sočan i kremast puding od riže s dodatkom vanilije, cimeta i grožđica unijet će u tvoj dom okuse i mirise djetinjstva.
Neodoljivi kremasti puding od riže neizostavna je slastica tijekom hladnih zimskih mjeseci. Priprema se u jednom loncu s minimalno sastojaka i u samo tri koraka! Sve što trebaš napraviti jest ubaciti sastojke u lonac i povremeno miješati dok puding ne postane savršeno gust i kremast.
Mlijeko se aromatizira cimetom i vanilijom, stoga je ovo osobito mirisna verzija prikladna sezoni.
Pripremi jednu šalicu zapremnine 2,5 dl i kreni. Dobro jutro i dobar tek!
Sastojci:
- 6 šalica mlijeka
- 1 šalica riže
- 1/4 šalice bijelog šećera
- 2 žličice mljevenog cimeta ili štapić cimeta
- 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
- 1/4 šalice grožđica (po želji)
- 1/2 šalice kondenziranog mlijeka (po želji)
- 2 žlice maslaca (po želji)
Priprema:
- U velikoj zdjeli izmiješaj mlijeko, rižu, šećer, cimet, vaniliju i grožđice.
- Prokuhaj smjesu na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Smanji vatru na lagano i kuhaj, povremeno miješajući dok riža ne postane gusta i kremasta (oko 15-20 minuta).
- Kad je riža mekana i kuhana, umiješaj kondenzirano mlijeko i maslac. Dodaj 1/4 šalice mlijeka SAMO ako je potrebno za željenu konzistenciju.
- Ulij rižu u posude za posluživanje; pospi ju mljevenim cimetom i grožđicama.
- Posluži odmah.
Dobar tek!