Recepti 1663 prikaza 02. svibnja 2019.

Pun pogodak: Mekani keksići od krem sira s čokoladom

Getty Images
Ovo nisu klasični tanki američki keksići, već bogati i mirisni keksi s mekanom sredinom...

Ak više volite mekane kekse nego tanke i hrskave – ovo je pravi recept za vas. Količina je dovoljna za obiteljsko okupljanje, brzo ćete ih zamijesiti i ispeći, a ostatak u zatvorenoj kutiji može stajati nekoliko dana.

Ne morate odmah ispeći svih 30 keksića, već dio možete čuvati u hladnjaku do pet dana, izvaditi 10-ak minuta prije pečenja i svaki put uživati u svježim poslasticama.

 

Možda vas zanima... Hrskavi keksići od zobenih pahuljica – bez jaja! Recepti

 

Sastojci:

  • 120 g omekšalog maslaca
  • 50 g krem sira
  • 150 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera
  • 1 veliko jaje
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 300 g brašna
  • 2 žličice gustina
  • 1 žličica sode
  • ¼ žličice soli
  • 200 g nasjeckane čokolade

 

Priprema:

  1. Izmiksajte maslac s krem sirom, šećerom i vanilijom pa dodajte jaje. Miksajte dok smjesa ne postane svjetlija, pahuljasta i kremasta.
  2. Dodajte brašno, gustin, sodu, posolite i lagano izmiksajte.
  3. Na kraju ubacite komadiće čokolade pa promiješajte drvenom žlicom ili rukama.
  4. Oblikujte 30-ak loptica, stavite ih na pladanj pokriven papirom za pečenje, prekrijte ih plastičnom folijom i stavite u hladnjak na dva sata.
  5. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, obložite lim za pečenje papirom i rasporedite keksiće s razmakom od pet centimetara. Pecite svaku turu 8-9 minuta. Rubovi će poprimiti malo tamniju boju, no sredina bi još uvijek trebala biti sjajna i mekana.

 

Možda vas zanima... Ovi su keksići bolji i od bogate čokoladne torte Recepti

 

Pričekajte da se ohlade prije posluživanja. Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.