gastro postao
Ovo nisu klasični tanki američki keksići, već bogati i mirisni keksi s mekanom sredinom...
Moramo biti iskreni, za Uskrs smo pretjerali i pojeli gotovo sve pripremljene slastice. Ostao je pokoji prhki keksić s orasima, a od pince i orahnjače tek mrvice. Zato smo odlučili napraviti mekane keksiće od čokolade i krem sira čija priprema ne oduzima previše vremena.
Dobro se uklapaju u naš pomno razrađeni plan za ovaj tjedan... Rad od kuće i gledanje filmova s gastro tematikom! A što ti planiraš?
Sastojci:
- 120 g omekšalog maslaca
- 50 g krem sira
- 150 g smeđeg šećera
- 50 g bijelog šećera
- 1 veliko jaje
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 300 g brašna
- 2 žličice gustina
- 1 žličica sode
- ¼ žličice soli
- 200 g nasjeckane čokolade
Priprema:
- Izmiksaj maslac s krem sirom, šećerom i vanilijom pa dodaj jaje. Miksaj dok smjesa ne postane svjetlija, pahuljasta i kremasta.
- Dodaj brašno, gustin, sodu, posoli i lagano izmiksaj.
- Na kraju ubaci komadiće čokolade pa promiješaj drvenom žlicom ili rukama.
- Oblikuj 30-ak malih loptica, stavi ih na pladanj pokriven papirom za pečenje, prekrij ih plastičnom folijom i stavi u hladnjak na dva sata.
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva, obloži lim za pečenje papirom i rasporedi keksiće s razmakom od pet centimetara. Peci svaku turu 8-9 minuta. Rubovi će poprimiti malo tamniju boju, no sredina bi još uvijek trebala biti sjajna i mekana.