gastro postao
Tražiš li i ti uvijek neki razlog zbog kojega baš danas moraš pripremiti novu turu keksića? Donosimo ti jedan jednostavan i veseli recept.
Ako voliš klasične kekse s komadićima čokolade, onda će se i ova verzija naći među tvojim favoritima.
Ako ih voliš mekane, peci ih desetak minuta, a ako si fan onih nešto hrskavijih - ostavi ih u pećnici 12 minuta. Brzo će biti gotovi, ali još će brže nestati s tanjura!
Sastojci:
- 110 g maslaca
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 70 g smeđeg šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 125 g brašna
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 60 g nasjeckane čokolade
- 200 g šarenih bombončića
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremi lim za pečenje i obloži ga masnim papirom po želji.
- Maslac istuci uz pomoć električnog miksera, a zatim u njega umuti jaje, šećere i vaniliju te nastavi miksati sve dok ne dobiješ glatko tijesto.
- Brašno, sodu bikarbonu i sol prosij te polako kombiniraj s vlažnim sastojcima, a zatim umiješaj čokoladu i M&M bombončiće.
- Kolačiće oblikuj tako da smjesu zagrabiš žličicom za čaj i zatim ju preneseš na lim za pečenje i tako sve dok imaš smjese.
- Peci ih 10 do 12 minuta.
- Izvadi iz pećnice i izvadi ih na rešetku kako bi se ohladili ili na novi masni papir koji možeš raširiti na radnoj površini kuhinje.
U slast!