Nazik - junetina na jogurtu posuta pinjolima

Okusi turske kuhinje na vašem tanjuru
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 dl jogurt (3.2% masti)
  • 30 g maslac, slani
  • 200 g mljevena junetina
  • 150 g patlidžan
  • 20 g pinjoli
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom crvena paprika

Priprema

  1. Začinite meso mješavinom libanonskih začina, oblikujte i nabodite na štapić te pecite na roštilju desetak minuta. Patlidžan ispecite na roštilju i posložite na tanjur.
  2. Pomiješajte jogurt s ljutom i slatkom paprikom, soli i češnjakom te prelijte patlidžan. Na to složite ražnjiće. na maslacu popržite pinjole i papriku pa pospite preko svega.
Posjeti Gastro.hr