Recepti 10. listopada 2014.

Nazik - junetina na jogurtu posuta pinjolima

gastro postao gastro.24sata.hr
Okusi turske kuhinje na vašem tanjuru

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 dl jogurt (3.2% masti)
  • 30 g maslac, slani
  • 200 g mljevena junetina
  • 150 g patlidžan
  • 20 g pinjoli
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom crvena paprika

Priprema

  1. Začinite meso mješavinom libanonskih začina, oblikujte i nabodite na štapić te pecite na roštilju desetak minuta. Patlidžan ispecite na roštilju i posložite na tanjur.
  2. Pomiješajte jogurt s ljutom i slatkom paprikom, soli i češnjakom te prelijte patlidžan. Na to složite ražnjiće. na maslacu popržite pinjole i papriku pa pospite preko svega.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.