(Ne)tipični keksići s čokoladom i tikvicama

Shutterstock
Voliš tikvice i ne možeš dočekati ljetne dane i navalu recepata? Skrati čekanje odličnim keksićima...
Vidi originalni članak

Već smo se uvjerili na primjeru brownieja i muffina kako se tikvice dobro uklapaju i u slatka jela. Međutim, recept za keksiće s komadićima čokolade i tikvicama pravo je iznenađenje. 

Savršeno su mekani iznutra, hrskavi i zlatni izvana, a priprema je kratka - baš kao i pečenje. 

 

Pregacha predstavlja... Ovo je najsočniji čokoladni kolač koji smo ikad jeli

 

Sastojci:

  • 220 g maslaca
  • 400 g šećera
  • 2 jaja
  • 500 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice sode
  • 300 g naribanih tikvica
  • 300 g nasjeckane čokolade

Priprema:

  1. Izmiksaj maslac sobne temperature sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj smućkana jaja.
  2. Pomiješaj brašno, sodu i sol. Postepeno ih dodaj u smjesu maslaca, šećera i jaja pa sjedini sastojke.
  3. Naribaj tikvicu i dobro ocijedi višak tekućine. Umiješaj je u smjesu.
  4. Na kraju dodaj nasjeckanu čokoladu i kratko mijesi. Omotaj smjesu u plastičnu foliju i stavi u hladnjak na sat vremena.
  5. Lim za pečenje obloži papirom, a pećnicu zagrij na 175 stupnjeva.
  6. Oblikuj male kuglice i rasporedi ih po limu. Peci keksiće 10 do 13 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju po rubovima.
  7. Pusti da se ohlade i stisnu prije posluživanja.

Uživaj!

 

MLJAC! Pretvorite tikvice u nevjerojatan desert

 

Posjeti Gastro.hr