Kolumne 10921 prikaza 18. lipnja 2019.

Ovo je najsočniji čokoladni kolač koji smo ikad jeli

Irena Gavran
Blogerica Pregacha predstavlja odličan recept za kakao kocke, koje nas izgledom jako podsjećaju na popularni brownie.

Ako preferirate biskvite, ovaj će vam recept biti visoko na listi omiljenih. Većinu namirnica sigurno već imate u svojim kuhinjama pa nema izgovora da ne napravite sočan kolač s kakaom i tikvicama.

Obavezno dodajte malo čokolade i kandirane korice naranče i uživajte u svakom zalogaju....

 

Možda vas zanima... Domaći sladoled s kavom od samo tri sastojka Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.  

 

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Suhi sastojci:

  • 320 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 žličica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta

Mokri sastojci:

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 100 ml tekućeg jogurta
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 tikvice srednje veličine

*Po želji ušećerena kora naranče (50-ak g) i 100 g sitno nasjeckane tamne čokolade 

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Priprema:

  1. Tepsiju za pečenje (30 x 20cm) obložite papirom za pečenje, a pećnicu upalite na 175 stupnjeva. 
  2. Suhe sastojke sjedinite u većoj posudi za miješanje. U drugoj posudi pjenjačom malo izlupajte jaja sa šećerom, a onda dodajte ostale mokre sastojke.
  3. Sad istresite mokre sastojke u suhe i miješajte dok se sve ne poveže. Smjesa će biti gusta i teže će se miješati, ali u tom trenutku dodajte tikvice koje ste ogulili i naribali. Kuhačom ili špatulom dobro promiješajte, dodajte ušećerenu koricu naranče ako koristite i istresite u tepsiju. Pospite nasjeckanom čokoladom i stavite peći. Ja sam u ovakvom kalupu pekla skoro 50 min (bude malo deblji, ali samim time i sočniji), s tim da sam provjeravala čačkalicom. Kad je izašla skoro čista, izvadila sam kolač i pustila da se ohladi.

Možete ga raditi i kao muffine ili u kalupu za kruh (mislim da bi bilo i više nego dovoljno za dvije štruce), ali onda provjeravajte češće čačkalicom i pecite vođeni tim testom.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.