Kolumne 02. lipnja 2019.

Domaći sladoled s kavom od samo tri sastojka

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Reći su samo da vas u nastavku čeka recept za savršen sladoled od 2 + 1 sastojaka.

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove "domaće". Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta stvarno nije potreban.

 

Lava cake s bijelom čokoladom Možda vas zanima... RECEPT DANA Lava cake od bijele čokolade! Recepti

 

Pa da ponovimo: dva bazna sastojaka i jedan dodajte po želji... I to je to. Čekate da se ohladi, nema kristalića leda i baš je kremast. Ideju za recept sam našla kod prekrasne Nigelle i malo si prilagodila recept.,

 

Možda vas zanima... Semifreddo sa šumskim voćem i čokoladnim namazom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Waffli za lijene - jednostavan recept za svako doba dana Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 175 g kondenziranog mlijeka
  • 2 žličice instant kave prelivene sa 20 ml vrele vode (pustite da se ohladi)*

*okus sladoleda nije baš kava, već okus najfinije ledene kave koju možete zamisliti

Postupak pripreme:

  1. Kondenzirano mlijeko promiješajte s kavom.
  2. Vrhnje izradite u čvrsti šlag.
  3. Trećinu šlaga dobro promiješajte s kondenziranim mlijekom i kavom, a onda lagano umiješajte ostatak šlaga u par navrata.
  4. Kad ste dobili kompaktnu smjesu, istresite je u posudu obloženu prozirnom folijom.
  5. Hladite u zamrzivaču 4-6 sati, kaže Nigella ali kod nas ne može toliko dugo stajati u zamrzivaču.

Savjet!

Ja sam u sladoled dodala ekstrakt vanilije i kakao, dovoljne su tek dvije žličice s time da sam kakao baš prelila s dvije žličice vruće vode. U svoj sladoled možete dodati i rum, ekstrakt badema... Ma u biti, dajte si mašti na volju.

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran  | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran  | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.