Waffle na ovaj način radim često, pogotovo kad mi treba vremena za odmoriti između pripreme i papanja.
Ovi waffli su ipak malo su "gumeniji" od klasičnih, ali dugo mi ostanu fini i sočni. Već sam dobila par dobrih povratnih informacija, pa ako volite ovakve stvari, a ipak želite malu promjenu, čekam i vaše dojmove...
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 500 grama brašna
- 1 vrećica instant kvasca
- 5 kašika šećera
- 1 žličica soli
- 1 vanili šećer
- 660 ml mlijeka
- 130 g maslaca
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak pripreme:
- U velikoj posudi sjedinite suhe sastojke.
- U drugu posudu ulijte mlijeko, pa mu dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se tekućine ne sjedine.
- Dodajte žumanjke i vaniliju i dobro promješajte.
- Sad tekuću smjesu dodajte suhoj i miješajte pjenjačom da se sve ne sjedini (poželjno da bude bez grudica).
- Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg i na par puta lagano umješajte u smjesu.
- Ostavite da odstoji 2 sata prije nego se bacite na pečenje...
Dobar tek!