Hladne i sočne, kremšnite su idealan desert za svako doba godine, a posebno kada dani postaju topliji
Na spomen kremšnita prvo što nam padne na pamet jefina kremasta slasticau koju treba utrošiti puno truda i vremena, ali ovaj recept nešto je sasvim drugačije.
Za njega ti ne veliko treba znanje i iskustvo, a u samo pola sata dobit ćeš desert koji neodoljivo podsjeća na samoborske kremšnite. Kao što smo rekli, gotove su za svega pola sata, a sigurni smo da će jednako brzo nestati s tanjura.
'Prave' samoborske kremšnite i bermet
foto: Danijel Berković/PIXSELL
Ne gasi ekran dok kuham
Lažne kremšnite
5 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jaje
6
kom
Šećer
200
g
Prašak za puding od vanilije
2
kom
Brašno
4
žlica
Mlijeko
1,40
l
Lisnato tijesto
1
kom
Šećer u prahu
3
žlica
Postupak
Odvoji žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjke dobro izmiksaj sa 150 g šećera i dodaj puding (u prahu), brašno i 4 dl mlijeka.
Dobro izmiksaj i zakuhaj u 1 litru kipućeg mlijeka (skuhati kao puding).
Od bjelanjaka i 50 g šećera istuci čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješaj u vruću kremu.
Lisnato tijesto tanko razvaljaj, izbodi vilicom i ispeci ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180 °C, 10-15 minuta (dok ne dobije lijepu zlatno-žutu boju).
Gotovo lisnato tijesto prepolovi i namaži kremom, a drugu polovicu prethodno izreži na kockice i posloži ih po kremi.
Isprobaj i ove varijante ove divne kremaste slastice...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.